Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Atenționare meteorologică  COD GALBEN  17.04.2025-18.04.2025

  ANM-Avertizare-generala-Cod_galben.pdf (386,0 KiB, 7 hits)

Măsuri  de prevenire a incendiilor la obiective de cult cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști

Sărbătoarea Învierii este una dintre cele mai mari evenimente ale vieții noastre creștine. În incinta mânăstirilor și în biserici, se adună, cu acest prilej, în număr mare, enoriași, pentru a participa la toate manifestările și momentele specifice. Din cauza acestor aglomerări și în condițiile utilizării focului deschis sub diferite forme, există riscul producerii de incendii care pot avea consecințe foarte grave, atât asupra vieții participanților, cât și pentru construcțiile sau amenajările exploatate pe timpul ritualurilor  sărbătorii religioase.

Pentru ca aceste lăcașuri să fie ocrotite de furia focului, se impun luarea urmatoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

  • limitarea accesului credincioșilor în incintă peste capacitatea bisericii, în scopul evitării producerii panicii în caz de accidente;

  • confecționarea unor stative metalice pentru depunerea lumânărilor aprinse și amplasarea acestora la distanțe corespunzătoare față de elementele combustibile din construcția bisericii;

  • stingerea lumânărilor la terminarea slujbei religioase și depunerea lor în afara bisericii, în locuri special amenajate;

  • supravegherea permanentă de către o persoană special desemnată a zonelor în care se folosesc surse de foc deschis, altor mijloace de încălzire, pe toată durata funcționării lor, stingerea focurilor ori scoaterea de sub tensiune a aparatelor electrice și de încălzit, înainte de părăsirea și încuierea bisericii;

  • interzicerea depozitării materialelor combustibile în poduri și balcoane și amenajarea unor spatii corespunzătoare pentru păstrarea lor;

  • verificarea înaintea manifestărilor cu public numeros de către personal specializat a instalațiilor electrice și de paratrăsnet, precum și a coșurilor de evacuare a fumului;

  • dotarea lăcașurilor de cult cu mijloace de intervenție pentru stingerea incendiilor și menținerea acestora în stare de funcționare;

  • marcarea vizibilă a ieșirilor și menținerea liberă a acestora pentru evitarea producerii de accidente;

  • aducerea la cunoștința enoriașilor, la începutul și pe timpul desfășurării slujbelor religioase, a măsurilor de protecție antiincendiu specifice, îndeosebi a celor privind utilizarea focului deschis și evitarea supraaglomerărilor;

  • aplicarea imediată și cu hotărâre, în faza incipientă, a măsurilor de lichidare a oricăror începuturi de incendiu izbucnite în zonă.

  • În cazul apariției unei situații de urgență aveți obligația să anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgență – 112.

 

Sărbători fericite!

Nr.13168/07.04.2025

Anunț public,

                      privind dezbaterea publică  a propunerii de plan  de calitate a aerului pentru Orașul Rovinari pentru perioada 2023-2027

Unitatea Administrativ Teritorială-Oraș Rovinari, titular al planului de calitate a aerului pentru Orașul Rovinari, anunță publicul  asupra dezbaterii publice privind propunerea de elaborare a planului de calitate a aerului pentru Orașul Rovinari, care va avea loc la sediul Unitații Administrativ Teritoriale-Oraș Rovinari, str. Florilor nr.2, Județul Gorj, în data de 22.05.2025, începând cu ora 1400.

Propunerea de elaborare a planului poate fi consultată la sediul Unității Administrativ Teritoriale-Oraș Rovinari str. Florilor nr.2,  Județul Gorj şi la sediul Angenției pentru Protecția Mediului Gorj, str. Unirii nr.76, de luni pâna joi, între orele 9-14 și vinerea între orele 9-12 precum și la urmatoarele adrese de internet www.primariarovinari.ro și office@apmgj.anpm.ro.

Publicul poate transmite în scris comentarii/întrebări/opinii privind propunerea amintită la sediul sediul Unității Administrativ Teritoriale-Oraș Rovinari, la registratură, strada Florilor, nr.2. Județul Gorj, până la data de 22.05.2025.

 

 

D I S P O Z I Ț I A  NR. 365 privind delimitarea secțiilor de votare la nivelul orașului Rovinari, județul Gorj, în vederea organizării și desfașurării alegerilor pentru Președintele României în anul 2024

  Dispozitia_Nr.365_din_03.04.2025.pdf (1,3 MiB, 20 hits)

Primăria Orașului Rovinari a demarat implementarea proiectului „CONSTRUIRE PARC FOTOVOLTAIC PENTRU CONSUM PROPRIU ORAS ROVINARI”, cod SMIS 315218. Proiectul are o valoare totală de 3.407.075,57 lei din care 2.890.066,33 lei sunt sume nerambursabile (grant) finanțate din Fondul pentru Modernizare. Valoarea asigurată de beneficiar este de 517.009,24 lei.

Obiectivul proiectului este creșterea capacității de producție de energie din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic de către Orașul Rovinari, în vederea asigurării unei ponderi cât mai mari din necesarul de energie electrică al acestuia.

Instalația parcului fotovoltaic va fi compusă din 888 de panouri solare cu o putere maximă totală (curent continuu) de 523,92 kW. Puterea invertoarelor instalate va cumula 450 kW. Energia produsă de parcul fotovoltaic înființat prin proiect, estimată la 656,10 MWh anual, va fi utilizată pentru a asigura minim 95% din consumul propriu de energie electrică și scăderea proporțională a cheltuielilor bugetare aferente.

Termenul de finalizare a proiectului este 26 ianuarie 2026.

Mai multe informații se pot obține accesând comunicatul de presă de lansare a proiectului <<https://www.national.ro/0pp/comunicat-de-presa-primaria-orasului-rovinari-842707.html/ >> sau utilizând datele de contact indicate în textul comunicatului.

Nr.12237/31.03.2025

ANUNȚ,

 privind modalitatea de înregistrare și plată pentru persoanele fizice și juridice prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro

 

                   Persoanele fizice și juridice cu domiciliul/domiciliul fiscal sau care dețin proprietăți pe raza UAT oraș Rovinari pot achita obligațiile fiscale ce le revin și prin intermediul Sistemului Național Electronic de Plată – GHISEUL.RO.

              În acest sens, persoanele/firmele interesate care doresc să achite taxele și impozitele folosind această modalitate de plată, trebuie să se înregistreze în platforma informatică și să înainteze Biroului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei orașului Rovinari o solicitare însoțită de  următoarele documente:

Pentru persoane fizice:

  • copie carte identitate.

Pentru persoane juridice:

  – copie certificat de înregistrare al societății;

  – copie carte de identitate administrator;

  – o adresa de e-mail validă.

             Solicitările pot fi transmise la adresa de e-mail itl@primariarovinari.ro sau pot fi depuse la registratura UAT oraș Rovinari, str. Florilor, Nr.2.

 

 

Primar,                                                                          Întocmit,

Robert-Dorin Filp                                       Roxana Elena Constantinescu

Nr.12257/31.03.2025

ANUNȚ

 

 

        Având în vedere prevederile art.185 alin. (1) din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare:

 ,,La cererea temeinic justificată a contribuabilului, organul fiscal local poate acorda pentru obligațiile fiscale restante următoarele înlesniri la plată:

  1. b) scutiri sau reduceri de majorări de întârziere.

Astfel, prin proiectul inițiat de către Primarul orașului, dl. Robert Dorin Filip, Consiliul Local al orașului Rovinari a aprobat prin HCL Nr. 46/26.03.2025, scutirile la plata majorărilor de întarziere aferente obligațiilor bugetare constând în impozite și taxe locale, redevențe și chirii datorate bugetului local de către persoanele fizice.

Prin scutirea la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare constând in impozite și taxe locale, redevențe și chirii datorate bugetului local de către persoanele fizice, se obțin o serie de avantaje de către contribuabilii aflați in această situație.

     Mai multe informații se pot obține la biroul I.T.L. din cadrul  Primăriei orașului Rovinari, str. Florilor, Nr.2 și la numărul de telefon 0253/371095, interior 106.

 

 

Primar,                                                                                       Întocmit,

Robert-Dorin Filip                                                Roxana Elena Constantinescu

DISPOZIȚIA NR.260  privind stabilirea locurilor speciale pentru afisajul electoral pentru alegerile pentru președintele României din anul 2025

  Dispozitia_Nr.260_din_18.03.2025.pdf (796,1 KiB, 39 hits)

                Materiale de prezentare proiecte finanțate prin(POAD) -Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 , proiecte finalizate și aflate în perioada de sustenabilitate

  Proiect_-_ACORDAREA_DE_PACHETE_CU_AJUTOARE_ALIMENTARE_N_CADRUL_POAD_20182021_-_125099.pdf (145,5 KiB, 46 hits)
  Proiect_-_ACORDAREA_DE_PACHETE_CU_PRODUSE_DE_IGIEN_N_CADRUL_POAD_2018-2020_-_125284.pdf (163,7 KiB, 41 hits)
  Proiect_-_ACORDAREA_DE_TRUSOURI_PENTRU_NOU-NSCUI_-_156834.pdf (135,0 KiB, 36 hits)

Nr.9206/03.03.2025

  Anunț public,

privind elaborarea Planului de calitate a aerului pentru Orașul Rovinari

Unitatea Administrativ Teritorială-Oraș Rovinari, titular al Planului de calitate a aerului pentru Orașul Rovinari, anunță publicul interesat asupra inițierii procesului de elaborare a Planului de calitate a aerului pentru Orașul Rovinari.

Publicul are dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor privind planul menționat.

Propunerea de plan poate fi consultată  în format fizic la sediul Unitații Administrativ Teritoriale-Oraș Rovinari, str. Florilor nr.2, Județul Gorj, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00 și la sediul Angenției pentru Protecția Mediului Gorj, str. Unirii nr.76, de luni pâna joi, între orele 09:00-14:00 și vinerea între orele 09:-12:00.

Comentariile, întrebarile sau opiniile pot fi transmise în scris, la sediul Unității Administrativ Teritoriale-Oraș Rovinari, strada Florilor, nr.2, Județul Gorj, sau la adresa de email office@primariarovinari.ro pâna la data de 05.04.2025.

  PLAN_CALITATE_AER_ROVINARI.pdf (15,0 MiB, 49 hits)

ANUNȚ

 

    Având în vedere numărul mare de arderi de vegetație uscată înregistrate în cursul anului 2024, precum și cele înregistrate în ultima perioadă, ca urmare a lucrărilor agricole de primăvară, vă solicităm să luați toate măsurile de prevenire și supraveghere în vederea stopării acestui fenomen.

    Din acest motiv, vă reamintim faptul că protecția mediului constituie o obligație a tuturor persoanelor fizice și juridice, în care scop nu ard miriștile, turbările, litiera pădurii, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă”, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului art. 94, alin. 1, lit. n.

   Conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului, art. 96, alin. 3, pct.15, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu, au obligația de a nu arde si de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.

   Atragem atenția asupra faptului că nerespectarea prevederilor acestui act normativ se sancționează cu amendă:

– de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice;

– de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

    

 

   PRIMAR,                                                                        ÎNTOCMIT,

FILIP ROBERT-DORIN                                           RĂDESCU SIMONA-ELENA

Anunț

                              privind declarațiile la Registrul Agricol 2025-2029

      

     Stimați cetățeni, în conformitate cu prevederile art.11 alin(1) din Ordonanța de Guvern nr.28/2008 privind registrul agricol, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm faptul că atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice au obligația să declare datele necesare înscrierii în Registrul Agricol, după cum urmează:

– 5 ianuarie-28 februarie 2025, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate și cel pe care îl utilizează, clădirile cu destinație de locuință, construcțiile -anexe și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le dețin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții sau sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieșiri;

1-31 mai 2025, pentru datele privind modul de folosință al terenului, suprafețele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv;

 -Persoanele fizice și juridice au obligația să declare date pentru a fi înscrise în registrul agricol și în afara acestor intervale de timp, în cazul în care au intervenit modificări în proprietate, în termen de 30 de zile de la apariția modificării.

ATENȚIE!
• În cazul în care persoanele fizice sau cele juridice nu fac declarațiile la termenele prevăzute mai sus, se consideră că nu au intervenit niciun fel de modificări, fapt pentru care în registrul agricol se raportează din oficiu datele din anul precedent.
• În cazul în care există modificări și acestea nu sunt declarate în termenele de mai sus, vă facem cunoscut faptul că în baza art.20 alin. (1) al aceluiași act normativ, acest lucru „Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei, în  cazul persoanelor juridice”.
• În cazul în care există modificări și acestea nu sunt declarate în termenele de mai sus, vă facem cunoscut faptul că în baza art.20 alin. (1) al aceluiași act normativ, acest lucru „Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice”.

– Modelul de declarație dată pe propria răspundere de către capul gospodăriei sau în lipsa acestuia de un alt membru major al gospodăriei care dispune de capacitate deplină de extercițiu se găsește la sediul Primăriei orașului Rovinari – Compartimentul Agricol sau pe site-ul Primăriei Rovinari la adresa https://www.primariarovinari.ro/primaria-rovinari/informatii-publice/formulare-tipizate/ aceasta se completează, se datează, se semnează și se depune la sediul Primăriei orașului Rovinari sau se transmite prin email la adresa office@primariarovinari.ro

*Pentru relații suplimentare, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon:

0253 371 011, interior 112 – Compartimentul Agricol.

 

Cauta

Retele Sociale