Inscrieri in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2018-2019 – Scoala Generala nr. 3 Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Inscriere in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2018-2019

Prima etapa a inscrierilor la clasa pregatitoare 2018 incepe pe data de 5 martie, cand se depun cererile de inscriere la scolile alese, fie online, fie direct la sediul acestora.

Parintii, ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2018 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, in conformitate cu prevederile legii si ale prezentei metodologii.
Parintii/ imputernicitii legali ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 inclusiv, pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

La nivelul Orasului Rovinari, Centrul de evaluare psihosomatica va functiona la Scoala Gimnaziala Nr. 3 Rovinari, cu sediul in Str. Muncii, Nr. 1. Responsabilul comisiei este dna prof. Huica Camelia, activitatea comisiei desfasurandu-se dupa un program specific, in perioada 27 februarie – 10 martie 2018.

Calendar Inscriere Clasa pregatitoare 2018-2019

26 februarie 2018 – Afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.

26 februarie 2018 – Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor.

27 februarie – 10 martie 2018 – Organizarea, in fiecare unitate de invatamant in care se desfasoara activitatespecifica clasei pregatitoare, a unei „Zile a portilor deschise”, zi in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate.

Scoala Gimnaziala Nr. 3 Rovinari organizeaza Ziua Portilor Deschise sambata, 3 martie 2018, zi in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot discuta cu personalul unitatii de invatamant.

5 martie – 23 martie 2018 – Completarea de catre parinti, la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, zilnic, in intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).

Ce este clasa pregatitoare ?
– o perioada de trecere de la gradinita spre scoala, de obisnuinta a copilului cu noul mediu de invatare
– primul pas din ciclul de achizitii fundamentale (clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a)
– anul in care copiii se dezvolta, prin exersare, pentru inceperea activitatii scolare

Ce invata copiii in clasa pregatitoare?
– Comunicare in limba romana
– Matematica si Explorarea mediului
– Dezvoltare personala
– Arte vizuale si Abilitati practice
– Muzica si miscare
– Educatie fizica
– Religie
– Limba engleza

Care este specificul ambiental al clasei pregatitoare?
– spatiu luminos, curat, decorat cu materiale atractive si cu lucrarile copiilor
– mobiler modular, zone cu acces liber la raft; delimitarea centrelor de studiu si joaca Arte, Ludoteca, Biblioteca, stiinte
– conditii specifice pentru activitati integrate, auditii si video-auditii, prezentari ppt, utilizarea unor softuri educationale
– covorasul (mocheta) pentru intalnirea de dimineata si cercul povestilor

Cum invata copiii in clasa pregatitoare?
De-a lungul anului scolar sunt parcurse Unitati Tematice, care vor fi concepute si desfasurate pe principiile invatarii bazate pe proiect. Avem in vedere:
– teme propuse de copii, care permit implicarea parintilor (idei, colaborari, resurse)
– importanta invatarii prin joc
– necesitatea invatarii prin cooperare
– abordare integrata a invatarii, depasind cadrul disciplinelor scolare clasice (formale)
– realizarea unor produse finite care pun in valoare creativitatea copiilor

O lectie dureaza 45 minute si este structurata astfel : 35 min activitate + 10 min jocuri/exersare deprinderi elementare

Cum se face evaluarea?
Sunt vizate cele cinci domenii de devoltare (dezvoltarea fizica si motrica; dezvoltarea socio-emotionala; dezvoltarea cognitiva; dezvoltarea limbajului si a comunicarii; dezvoltarea capacitatilor si atitudinilor de invatare) reflectate in disciplinale de studiu specifice clasei pregatitoare.
Din Raportul de Evaluare (completat de catre cadrele didactice la sfarsitul anului scolar) parintii:
– vor cunoaste punctele forte ale propriului copil
– vor intelege care sunt disciplinele unde este nevoie de sprijin suplimentar pentru o buna devoltare a copilului
Pe parcursul anului scolar se realizeaza Portofoliul individual al elevului, care va cuprinde toate materialele lucrate de acesta.
Nu se acorda note sau calificative!
Elevii primesc feedback individual, aprecieri, recomandari, recompense (emoticoane, medalii, diplome).

    
Cauta

Retele Sociale