Conferinţa Educaţie pentru Sănătate – o perspectivă pedagogică | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Consiliul Local Rovinari, Centrul pentru Educaţie şi Consultanţă Instrumente Structurale şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Rovinari  au găzduit în perioada 18-21 iunie 2013, vizita partenerilor transnaţionali din Turcia (Inspectoratul Şcolar din Rize, Direcţia de Sănătate din Rize, Fener Lisesi (Şcoala Generală) şi Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu (Şcoala Primară).

Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Healthy Lifestyle’s Education”, proiect finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii – Comenius Regio şi cofinanţat de Consiliul Local Rovinari.

Programul acestei mobilităţi a cuprins:
1. Derularea Conferinţei Educaţie pentru Sănătate – obiectivul principal a fost promovarea educaţiei pentru sănătate şi realizarea schimbului de bune practici între instituţiile partenere. La conferinţă au participat părinţi, cadre didactice, consilieri locali, lucrători de tineret. Programul conferinţei a cuprins:
– Managerul proiectului şi totodată preşedintele asociaţiei CECIS a deschis evenimentul prin prezentarea obiectivelor conferinţei şi a invitaţilor
– Dr. LEONARD VULPE, medic specialist medicina de familie şi homeopatie a realizat prezentarea Copiii noştri, ÎNCOTRO?  Prezentarea acestuia a abordat principalele cauze  ale scăderii nivelului de sănătate la copii, factorii cauzatori de boală, obiceiuri nesănătoase ale familiilor şi copiilor implicit. Totodată prin informaţiile oferite s-au oferit  celor prezenţi recomandări pertinente pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos în sânul familiei.
– ADINA ENACHE, formator cu o experienţă vastă de 7 ani a realizat prezentarea Educaţia pentru sănătate – o perspectivă psihopedagogică a  abordat câteva metode utile în domeniul educaţiei pentru sănătate, axate în principal pe învăţarea non-formală.
– MARIA TOMESCU , psiholog clinician specialist si psihoterapeut a abordat
tematica sănătăţii mintale axându-se în principal pe formarea personalităţii  copiilor din punct de vedere al educaţiei pentru sănătate mintală. Prezentarea a oferit exemple de viaţă conform principiilor sănătăţii mintale existente în literatura de specialitate.
– NURAL KAL PERTEK, un reprezentant de la Direcţia de Sănătate Publică din Rize a trecut în revistă principalele programe derulate de instituţie în vederea educării copiilor pentru un stil de viaţă sănătos.

Conferinţa a oferit posibilitatea schimbului de bune practici şi cunoştinţe în domeniul educaţiei pentru sănătate, participanţii au conştientizat importanţa educaţiei pentru sănătate. Cadrele didactice participante au învăţat lucruri noi care îi pot ajuta atât în activitatea profesională cât şi personală.

2. Diseminarea proiectului prin organizarea unei conferinţe ce a avut loc la Casa de Cultură din Rovinari. La eveniment au participat părinţi, cadre didactice, consilieri locali, lucrători de tineret. Programul conferinţei a cuprins: realizarea unor prezentări cu privire la procesul de implementare a  proiectului Healthy Lifestyle Education, experienţa şi impactul proiectului asupra instituţiilor partenere în proiect.

Vizita partenerilor turci a  fost încheiată cu o discuţie de evaluare finală a proiectului. Parteneriatul local şi transnaţional a fost unul  constructiv, s-au primit informaţii utile, s-au învăţat lucruri noi. Cadrele didactice au dobândit capacitatea de a se îngriji de sănătatea şi bunăstarea elevilor lor. Părinţii au fost  conştientizaţi pe tematica educaţiei parentală având posibilitatea de a-şi întări capacitatea de a creşte copii sănătoşi fizic şi echilibraţi emoţional.

Mobilităţile din cadrul proiectului  au cuprins pe de-o parte activităţi de învăţare, iar pe de altă parte activităţi culturale, recreative care au permis întărirea coeziunii la nivelul parteneriatului, îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare si comunicare.

    
Cauta

Retele Sociale