Un proiect european pentru învăţământul rovinărean | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Consiliul Local Rovinari în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 Rovinari şi Centrul pentru Educaţie şi Consultanţa Instrumente Structurale (CECIS) sunt beneficiarii unui proiect european “Healthy Lifestyle ‘s Education” cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul Comenius Regio în valoare de 43955 euro.

Acest proiect este în desfăşurare şi are ca obiective generale promovarea unui stil de viaţă sănătos prin formarea specifică a categoriilor de factori implicaţi în procesul de educaţie pentru sănătate şi creşterea capacităţii cadrelor didactice de a se implica în realizarea educaţiei parentale şi de a transmite informaţii utile pentru sănătatea copiilor.

Proiectul a permis derularea unor activităţi cum ar fi: cursuri de formare pentru comunicarea în limba engleză, seminarii în cadrul cărora părinţii au beneficiat de un feed-back pozitiv care îi ajută să-şi îmbunătăţească relaţia cu copiii, workshopuri, un studiu privind educaţia parentală necesar identificării stilurilor parentale.

Întâlnirile pe aceste coordonate au presupus patru mobilităţi. Prima mobilitate a avut loc în luna aprilie 2012, când partenerii români reprezentanţi ai Consiliului Local Rovinari, reprezentanţi CECIS şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Rovinari s-au deplasat în Oraşul Rize din Turcia.

Am fost onoraţi că în perioada 18 – 21 februarie 2013 să-i avem ca oaspeţi pe partenerii turci, alături de care ne-am bucurat de roadele unor activităţi intelectuale, prietenie şi colaborare, facilitate de cunoaşterea limbii engleze a majorităţii partenerilor români care au participat la cursul de engleză desfăşurat în cadrul proiectului.

Primirea oaspeţilor s-a realizat la primărie, unde au participat toţi partenerii, s-a socializat, s-au purtat discuţii de interes general atât pentru o parte cât şi pentru cealaltă, s-a prezentat în imagini oraşul Rovinari.

În data de 19 februarie activităţile s-au desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, oaspeţii turci fiind întâmpinaţi de elevii şcolii conform tradiţiei cu pâine şi sare. Turul şcolii a permis contactul direct cu elevii şi cadrele didactice. A urmat un spectacol artistic tradiţional de cântece şi dansuri populare. Căluşarii, Bordeiaşul, Hora dogarilor şi Ungurica au fost dansurile care le-au încântat privirile. Momentul de relaxare a fost urmat de întâlnirea cu părinţii  prin care s-a urmărit impactul pe care l-a avut seminarul care s-a desfăşurat anterior, în vederea identificării stilurilor parentale,  identificarea unor probleme în comunicarea părinte-copil.

Prima parte a următoarei zile  a fost dedicată vizitei celorlalte instituţii de învăţământ din oraş: Şcoala Gimnazială Nr. 1 Rovinari şi Colegiul “Gheorghe Tătărescu”, iar în a doua parte a zilei, la Şcoala Gimnazială Nr. 3, s-a realizat o evaluare intermediară a activităţilor derulate pe proiect, s-au purtat discuţii despre stadiul în care se află produsele finale: Ghidul pentru cadrele didactice şi Broşura pentru părinţi.

Ultima zi a vizitei în România a fost dedicată prezentării frumuseţilor judeţului, vizitarea unor obiective turistice de interes naţional. Mobilitatea şi-a atins obiectivele propuse, partenerii turci fiind la prima vizită în judeţul nostru  au fost impresionaţi de modul de colaborare între instituţii, căldura cu care au fost primiţi, apreciind pozitiv activităţile derulate, găsind similitudini între obiceiurile şi tradiţiile ambelor ţări.

    
Cauta

Retele Sociale