Eforturile făcute de către primarul Dorin Filip pentru ca spitalul din Rovinari să nu se închidă, au dat roade. Spitalul Rovinari nu se regăseşte printre cele 67 de unităţi sanitare, care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice, apărute în Hotărârea de Guvern nr. 212 din 9 martie 2011, pentru aprobarea Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 175/11.03.2011.
Primarul oraşului Rovinari, a făcut tot ce a depins de el ca această unitate sanitară să nu se transforme în cămin de bătrâni, reuşind să convingă în cele din urmă, autorităţile de la Bucureşti, să revină asupra deciziei, iar Spitalul Rovinari să nu fie reprofilat. Faptul că spitalul din Rovinari va funcţiona în continuare, este o realizare foarte importantă atât pentru cei care locuiesc în Rovinari, cât şi pentru locuitorii comunelor învecinate.
De când a fost preluat de către administraţia locală, Spitalul Rovinari a beneficiat de investiţii majore, printre care montarea unui sistem de încălzire bazat pe panouri solare, reabilitarea sălilor de operaţie la secţiile oftalmologie, chirurgie, centru primiri urgenţe; iar pentru anul 2011 au fost prinse în lista de investiţii următoarele obiective: reabilitarea termică a clădirii spitalului, achiziţionarea unei truse de video-endoscopie chirurgie, achiziţie linoleum PVC antibacterian/antistatic, investiţii care erau condiţionate de nereprofilarea acestuia în cămin de bătrâni.
Se doreşte ca spitalul din Rovinari să devină o unitate sanitară căutată, cu medici competenţi, care să ofere asistenţă medicală de calitate.