Prima etapă de construcţie a stadionului din Rovinari denumită IA care presupune realizarea suprafeţei de joc, a pistei şi împrejmuirea a fost realizată, motiv ce i-a determinat pe oficialii clubului Jiul Rovinari să solicite Federaţiei Române de Fotbal omologarea terenului pentru a putea disputa pe acesta toate partidele pe care echipa locală le va desfăşura pe teren propriu. Astfel că în după-amiaza de vineri mai mulţi reprezentanţi ai FRF, jandarmeriei, etc au fost prezenţi la stadion pentru a verifica dacă sunt întrunite toate condiţiile pentru disputarea meciurilor de fotbal. Jiul Rovinari a obţinut o omologare provizorie care îi permite disputarea meciurilor considerate acasă până la finalul acestui campionat.
Oficialii veniţi să constate dacă stadionul întruneşte condiţiile de omologare au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut la Stadionul Rovinari şi au felicitat administraţia locală pentru infrastructura creată în domeniul sportului.
Stadionul din Rovinari dispune de un drenaj perfect, cu sistem de infiltrare şi scurgere a apei nepermiţând acesteia să băltească, iar gazonul este printre cele mai bune din ţară. Băncile de rezervă sunt compuse din 15 locuri şi sunt acoperite. La fel şi scaunul observatorului. Până la realizarea tribunei oficiale şi a vestiarelor, la stadion s-au adus trei containere, câte unul pentru gazde, oaspeţi şi arbitri care sunt dotate cu câte 3 cabine de duşuri fiecare, cu boiler pentru apă caldă şi căldură.
Oraşul Rovinari este printre puţinele oraşe din România unde se încearcă şi probabil se va realiza un stadion modern şi cochet după anul 1989. Se ştie foarte bine că după Revoluţie nu s-a mai construit nimic în materie de sport în ţara noastră.